Læs artiklen - om dagligdags pelspelje hos en Tibetansk Spaniel

Dagligdags pelspleje og mundhygiejne

Daglig pelspleje på en Tibetansk spaniel - Cim-Cill Bailey

Fælder din Tibetansk Spaniel? Se mere om Dagligdags pelspleje her


En Tibetansk spaniel har dobbelt pels. Underuld og den silkeaktige yderpels. Man kræver ikke den helt store
pelspleje.


Pelsen skal hverken klippes eller trimmes og vil man bruge 15 min ugentligt til pelspleje har man altid en smuk og velplejet Tibbe i huset. I fælde perioden er det en god ide at bruge 5 min daglig på at rede hunden bag ørerne, under albuerne samt på baglåret (bukserne) med en metalkam for at undgå filter af de fine hår.


Husk at løfte i pelsen, så man kommer helt indtil det underste lag. Sørger man for at holde pelsen, har man heller ikke et stort fældeproblem. For naturligvis fælder Tibben! Fordelen er dog at underulden arbejder sig ud gennem dæk hårene, og dermed er let at rede af før den lægger sig rundt omkring i hjemmet.


Ulden er også nemmere at samle sammen end de korte hår som mange andre hunderacer har som borer sig ind i stoffet på møbler og tøj. En tæve fælder som regel 4 mdr. efter sin løbetid. Ved de store fæld er det en god idé at få hunden i bad, så underulden løsner sig, og fældet kan blive hurtigere overstået.


Væn hunden til at blive føntørret. Det er en stor fordel at få føntørret de løse hår ud af pelsen, og på nogle
Tibber kan der danne sig filter når de tørre af sig selv. Specielt hvis den ikke er redt helt igennem, mens den
er våd. Selv om en hvalp ikke kræver den store pelspleje er det en god ide regelmæssig at børste den, kigge
den i ørene og lære den at blive rørt ved poterne. Her har vi en guide til en skånsom måde at vaske din hund. læs mere..


Når du så får brug for at soignere hunden rigtigt, er den vant til det og synes det er rart. Vent ikke til der er kommet en filt bag ørene eller bukserne der gør ondt at få fjernet, for så vil hunden for eftertiden hade at blive børstet. Det samme gælder at blive badet og føntørret. Væn den til føntørre mens den er hvalp.


Lad den være tændt uden at blæse på hvalpen i starten mens du giver en godbid. Når den er rolig ved det, blæser du på f.eks. på bagdelen, mens du giver en godbid. Lige så stille vænner den sig til at blive føntørret.


Klip aldrig en Tibetansk Spaniel ned, da den er dobbelt pelset. Yderpelsen er med til at holde varmen/kulden ude. Klipper man pelsen forhindre man dette. I tilfælde af meget varmt vejr, så risikere man hunden får hedeslag. Se mere om Bamseklip. Læs mere..


Øjnene
En Tibbe er en lille hund og færdes derfor tæt ved jorden. Det kan danne ligesom en lille klat i øjenkrogen,
som skal fjernes. De kan også i perioder have lidt løbe øjne, hvis der har været meget støv eller pollen i
luften. Det våde område skal vaskes af ellers kan det komme til at lugte surt og farve pelsen. Der findes
forskellige produkter til at rense øjnen med. Saltvandsopløsning er godt at bruge, da det også renser
tårekanalerne og er mildt mod øjnene. Samtidig er det ikke specielt dyrt. Se mere under Tibetansk spaniel og løbeøjne. Læs her..


Poter
Ud over at Tibben skal have klippet negle, skal en tibbe have klippet trædepuderne synlige. Det er racetypisk at for enden af poterne er lange hår. Sålede at de har harepoter og ikke kattepoter.


Poter før klipning
Poter efter klipning

Klip trædepoterne fri så hunden står korrekt på sine poter. 

Børster/kamme


Her er et udpluk af de forskellige børster/kamme vi bruger. Der findes et kæmpe stort udvalg af børster og kamme. Man er nød til at prøve sig frem. Pas på med ikke at købe børster der ridser hundens hud.


Prøv evt. at køre børsten/karten over den hånd, og mærk efter om du selv syntes det er ubehageligt. Gør du det, så er der også en risiko for at hunden syntes det er ubehageligt.

Børste og kamme
Sund mundhygiejne

Vigtigheden af at børste hundens tænder


Guide til Sund mundhygiejne


At børste din hunds tænder er ikke kun en god vane, det er afgørende for dens generelle sundhed og trivsel. Ligesom hos mennesker kan manglende tandpleje hos hunde føre til alvorlige konsekvenser.


Hvorfor er det vigtigt?


Børstning af hundens tænder fjerner plak og tandsten, som ellers kan udvikle sig til tandkødsbetændelse og i sidste ende paradentose. Dette kan forårsage smerte, infektioner og endda påvirke hundens almene velvære.


Konsekvenser af manglende tandpleje


Ignorering af tandhygiejne kan føre til tandkødsproblemer, dårlig ånde og i sidste ende tab af tænder. Desuden kan bakterier fra mundhulen spredes til andre dele af kroppen og forårsage alvorlige sundhedsproblemer.


Hvor tit skal man børste hundens tænder?


Ideelt set bør du børste din hunds tænder dagligt eller mindst tre gange om ugen. Hyppig børstning hjælper med at forhindre ophobning af plak og tandsten.


Start allerede efter træningen når du får hvalpen hjem


Introducer børstning gradvist for at undgå stress. Brug en blød tandbørste og hundetandpasta for at gøre det til en positiv oplevelse. Beløn din hvalp efter børstning for at opmuntre til samarbejde. Evt. brug en finger børste.


Tandbørste og tandpasta


Vælg en tandbørste, der passer til din hunds størrelse, og brug aldrig menneskelig tandpasta, da det kan være skadeligt for hunde. Særlige tandbørster og tandpastaer til hunde er tilgængelige og kan hjælpe med at opretholde en sund mundhygiejne.


At investere tid i at børste din hunds tænder er en enkel praksis, der kan forhindre alvorlige sundhedsproblemer og sikre en glad og sund hund.

Tibetansk spaniel hvalpe til salg. Prisen på en Tibetansk Spaniel hvalp. Avler og opdrætter af Tibetansk Spaniel AArhus, Hammel, Midtjylland, Jylland. Pelspleje på en Tibetansk Spaniel. Tibetansk spaniel - Pelspleje. Tibetansk Spaniel kennel

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk