Læs omkring emnet - standard Tibetansk Spaniel?

Standard Tibetansk Spaniel

Hunderacen Tibetansk spaniel

Hvad er en racestandard og hvad bruges den til? Standard for en Tibetansk spaniel er en detaljeret beskrivelse af de ønskede fysiske og temperamentmæssige egenskaber, som racen skal opfylde. Det er en guideline eller et sæt retningslinjer, der er udviklet af en officiel kennelklub for at definere, hvordan en Tibetansk spaniel bør se ud og opføre sig.


Standarden indeholder en beskrivelser af forskellige aspekter af racen, herunder dens størrelse, kropsbygning, pelsfarve og tekstur, hovedform, øreform, øjenfarve, haleform og meget mere. Derudover kan den også omfatte temperamentegenskaber, som en race bør have, for at betragtes som repræsentativ for sin racestandard.


Formålet med en standard er at bevare og opretholde racens karakteristika og kvaliteter. Den bruges som en reference for opdrættere, udstillingsdommere og potentielle ejere for at sikre, at avlsprogrammer og avl af hunde inden for Tibetansk Spaniel, sker med henblik på at bevare og forbedre racens standard. Standarden fungerer som en målestok for at bedømme og sammenligne hunde inden for racen under udstillinger eller konkurrencer.


Ved at følge standarden kan opdrættere og dommere evaluere en hund og bedømme, hvor godt den matcher de ideelle træk for Tibetansk Spaniel. Dette hjælper med at bevare racens integritet og sikrer, at hundene fortsat opfylder de ønskede standarder, som er fastlagt for racen.


Det er vigtigt at bemærke, at en standard primært fokuserer på racens fysiske og temperamentsmæssige træk og ikke på dens sundhed eller velfærd. Sundhed og velfærd bør dog altid være en prioritet for enhver ansvarlig opdrætter eller hundeejer, uanset hvad standarden angiver. Sådan ser standarden ud for racen.


TIBETANSK SPANIEL
(TIBETAN SPANIEL)
Oprindelsesland: Tibet (China)
Protektion: Storbritannien


Anvendelse: Selskabshund


Klassifikation: FCI Gruppe 9 (Selskabshunde og dværghunde), Sektion 5 (Tibetanske racer) Uden brugsprøve


Helhedsindtryk: Lille, aktiv og opmærksom. Dens skikkelse er smukt harmonisk med en kropslænge, der er en smule længere end skulderhøjden.


Temperament: Munter og selvbevidst, særdeles intelligent. Tilbageholdende over for fremmede. Opmærksom og hengiven – men selvstændig


Hoved: Lille i forhold til kroppen og stolt båret. Hos hannerne er det maskulint – men aldrig groft.


Skalle: Let hvælvet af moderat længde og bredde
Stop: Let – men tydeligt
Næse: Sort foretrækkes
Næseparti: Middellangt, brat afskåret og fyldigt. Uden rynker. Hagen er ret dyb og bred.


Kæber, bid: Let underbid. Tænderne er regelmæssigt placeret, og underkæben har god bredde mellem hjørnetænderne. Fuldt tandsæt er ønskeligt. Hverken tænder eller tunge må kunne ses, når munden er lukket.


Øjne: Mørkebrune og ovale, klare og udtryksfulde. De er middelstore og ansat ganske langt fra hinanden – men fremadrettede. Øjenrandene er sorte.


Ører: Middelstore og hængende, ret højt ansatte og hos den voksne hund vel forsynet med frynser. De ønskes holdt let fri af hovedet, men må ikke ”flagre”. Store og tunge lavt ansatte ører er utypiske.


Hals: Moderat kort, stærk og velansat. Halsen prydes af en manke eller et ”sjal” af længere hår – mere udpræget hos hanner end hos tæver.


Krop: En smule længere fra manken til haleroden end skulderhøjden.


Overlinie: Lige
Bryst: Godt hvælvede ribben


Hale: Højt ansat, forsynet med en fyldig ”fjerbusk” og båret i en munter krølle ind over ryggen, når hunden er i bevægelse. Det anses ikke som en fejl, hvis halen er hængende, når hunden står stille.


Lemmer:

Forpart:


Helhedsindtryk: Moderat benstamme. Forbenene er en smule krogede, men med fast tilslutning til skulderen.


Skuldre: Godt tilbagelagte


Bagpart:


Helhedsindtryk: Velbygget og stærk
Knæled: Moderat vinklet


Haseled: Lavt ansat og lige set bagfra


Poter: Harepoter. Små og fintbyggede. Mellem tæerne er der frynser, der ofte når frem foran poterne. Runde kattepoter er uønskede.


Bevægelse: Kvik, lige, fri og selvsikker


Pels:


Hårlag: Yderpelsen har en silkeagtig struktur, er glat og kort i ansigtet og på forsiden af benene. Den er moderat lang på kroppen, men ligger temmelig fladt. Undrulden er fin og tæt. Ørerne og bagsiden af forbenene har smukke frynser, mens hale og bukser har mere fyldig og længere pels. Pelsfylden skal ikke overdrives. Tæver har normalt ikke så rigelig pels og manke som hanner.


Farve: Alle farver og farvekombinationer er tilladt.


Størrelse: Skulderhøjde omkring 25,4 cm
Vægt: Idealvægt 4,1-6,8 kg


Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang og dens indvirkning på hundens sundhed og velbefindende.


Diskvalificerende fejl:
• Aggressive eller for sky hunde
• Enhver hund, der klart viser fysiske eller psykiske abnormiteter, skal diskvalificeres.


Bemærk:
• Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.
• Kun funktionsdygtige og klinisk sunde hunde med racetypisk bygning bør anvendes avlen.


Klik her for at se den originale standard. Se mere..  Herunder finder du en video, hvor man forsøger at beskrive standarden. 

Tibetansk spaniel hvalpe til salg. Prisen på en Tibetansk Spaniel hvalp. Designer hunde. Tibbe. Tibber. Tippe. Tipper. Avl og opdræt at Tibetansk Spaniel AArhus, Hammel, Midtjylland, Jylland. Tibetansk spaniel Danmark. Tibetansk Spaniel DK. Smukke tibber med dejligt temparament. Tibetansk Spaniel - Standart. Tibetansk spaniel kennel.

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk