Hvorfor løber øjnene i vand? - Tibetansk Spaniels og løbeøjne

Tibetansk spaniel og løbeøjne

Tibetansk spaniel og løbeøjne

Læs her omkring Tibetansk Spaniel og løbeøjne.


Tibetanske Spaniels er charmerende små hunde der kan have et særligt træk, der kan bekymre ejere: deres øjne kan løbe i vand. Det kan der være en naturlig årsag til, og ikke nødvendigvis noget med sygdom at gøre. Nu er det vigtigt at understrege, at denne artikel er skrevet ud fra, at hunden løbeøjne ikke skyldes sygdom. 


Tæt på jorden:

En af grundene hertil kan ligge i, at deres næser ofte er tæt på jorden. Når de udforsker omgivelserne, kan støv, pollen og partikler let komme i kontakt med deres øjne og forårsage en vandig reaktion. Dette kan også føre til hel eller delvis stoppelse af tårekanalerne.


Vejret:

Desuden spiller vejret en betydelig rolle. Disse små hunde, med deres lidt kortere snuder, kan være særligt følsomme over for vind og vejrforhold. Stærk vind eller støvfyldte omgivelser kan irritere deres øjne og føre til øget tåreproduktion.


Stress og leg:

Stress kan også være en faktor. Tibetanske Spaniels er sociale væsener, og i lege med andre hunde kan de opleve stress eller overstimulering, hvilket kan resultere i vandige øjne. Derfor ses dette ofte hvor der er flere hunde omkring hunden. 


Alderen:

En anden årsag kan være, at de gennemgår en vækstperiode. Som små racer kan Tibetanske Spaniels opleve perioder med hurtig vækst, hvilket kan påvirke øjnenes funktion midlertidigt. Oftest ses våde øje i teenager årerne, og forsvinder oftest igen når hunden bliver ældre. 

Tibetansk Spaniel løbeøjne

Hvad kan man selv gøre:


For at lindre symptomerne er det en god idé at starte med at rense øjnene regelmæssigt ved hjælp af mildt saltvand. Dette kan gøres 2-3 gange dagligt. Samtidig er det vigtigt at tørre eller vaske området omkring øjnene for at fjerne eventuelle irriterende stoffer.


Her i huset bruger vi Apotekets Øjendråber som vist på billedet, hvis en af vores hundes løbe lidt ekstra i en periode.

Kontakt dyrlægen:


Vedvarende eller alvorlige tilfælde bør dog altid vurderes af en dyrlæge for at udelukke underliggende sundhedsproblemer. Her er det en god idé at kontakte en øjenspecialist og ikke bare dyrlægen. En øjenspecialist har det rette maskiner til, at fortage de rette undersøge af øjne. 

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk