Hvad er forskellen på en klippet Tibetansk Spaniel og Bamseklip

Tibetansk Spaniel og Bamseklip

Må man klippe en Tibetansk Spaniel?

Tibetansk Spaniel og Bamseklip

Her beskrives hvordan en dobbelt pels virker for en Tibetansk Spaniel

Kort bamseklippet Tibetansk Spaniel


På dette billede ses en kort udgave af bamesklip på en Tibetansk Spaniel. Læg mærke til, at der ingen lange dækhår er. Derfor har denne Tibbe ingen beskyttelse mod vind og vejr.  


Vi skal lige skrive, at dette billede er af en meget ældre herre og, at der er en grund til han er klippet ned. Så før man dømmer ejeren af en nedklippet Tibbe, så hør om der er en årsag til hunden er klippet.

Tibetansk spaniel og Bamseklip
Tibetansk Spaniel og Bamseklip

Sådan fungere en dobbelt pels

Forstå pelsen på din Tibetansk Spaniel


Det er vigtigt at forstå, at klipning af en Tibetansk Spaniels pels kan have negative konsekvenser for deres velvære. Disse charmerende Tibber har en unik pelsstruktur, der tjener vigtige formål.


Tibetanske Spaniels har en dobbelt pels bestående af en tæt, isolerende underuld og en længere, mere beskyttende dækpels. Denne struktur hjælper med at regulere deres kropstemperatur og beskytter dem mod både varme og kulde. Ved at klippe pelsen risikerer man at forstyrre denne naturlige termoregulering og udsætte hunden for ekstreme vejrforhold.


Ved varme fungerer den dobbelte pels som en termisk regulator. Den ydre pels beskytter mod solens stråler og reflekterer varme, mens den indre underpels kan luftes ud for at frigive overskydende varme.

Derudover fungerer den lange pels som en barriere mod solens skadelige stråler og beskytter huden mod solskoldning. Klipning kan fjerne denne beskyttelse og øge risikoen for solrelaterede problemer.


I koldt vejr strammes hundens pels for at minimere varmetab, og blodcirkulationen nær huden reduceres for at bevare kropsvarmen. Dette hjælper med at forhindre forfrysninger ved at holde hunden varm.


Ved bamseklipning fjerner man tibbens beskyttelse mod varme og kuldet, således at hunden har utrolig svært ved at regulere varme/kulde.

Dog er der risiko for overophedning.

Tibetansk Spaniel og Bamseklip

Sådan ser en klippet pels ud

Det eneste sted vi anbefaler der klippes på en Tibetansk Spaniel, er under posterne så Tibben står korrekt på sine poter. Ligeledes for at undgå svamp osv.. Se mere under dagligdags pelspleje under god information.


Det skal dog siges.. At man vælger, at klippe noget af længden af buksedragten er ikke bamseklip. I tilfælde af en omgang dårlig mave, kan man uden det skader Tibbens pels, klippe noget af længden af.  


Men alt i alt.. Må man klippe sin Tibetansk Spaniel? Svaret er NEJ DU MÅ IKKE KLIPPE DIN TIBETANSK SPANIEL (BAMSEKLIP). Er du ikke til pels, skal du have valgt en anden race. 

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk