Tibetansk Spaniel feber - hvorfor og hvordan?

Hvornår har min Tibetansk Spaniel feber?

Hvornår har min Tibetansk Spaniel feber

Det er en skrøne, at man kan vurdere hundens kropstemperatur på snuden eller poterne

Temperaturen på en Tibetansk Spaniel kan svinge


En Tibetansk Spaniel opretholder normalt en kropstemperatur mellem 38 og 39 grader Celsius. Det er værd at bemærke, at en hunds temperatur kan variere, og efter intens fysisk aktivitet kan den midlertidigt stige op til 40 grader, hvilket ikke nødvendigvis er tegn på feber.


Årsagen til en hunde får feber


Feber er en af de måder kroppen reagerer på, når hunden bliver syg, og stigning i kropstemperatur kan eksempelvis ses ved infektioner og forgiftninger, men også ved andre sygdomstilstande.


Ofte ledsages feber af andre symptomer som sløvhed, nedsat appetit, og i visse tilfælde kan der også være tegn på hoste eller opkastning. Det er kombinationen af disse faktorer, der tyder på, at hunden har feber.

Sådan tager du temperaturen:


  • Smør termometeret med lidt vaseline.


  • Løft hundens hale og sæt spidsen af termometeret ind i endetarmen.


  • Støt eventuelt hunden under maven, således at den ikke kan sættes sig ned.


  • Er hunden urolig, er det en god idé at få en til at holde hunden. Det er vigtigt at hunden står roligt, så du ikke kommer til at lave skader på tarmen.

  • Vent til termometeret bipper, og aflæs


  • temperaturen. Afhængigt af hvilket termometer du bruger, kan det tage mellem 10 til 15 sekunder og et par minutter.

Hvornår har min Tibetansk Spaniel feber?

Husk altid at søge råd fra din dyrlæge, hvis du observerer tegn på feber eller er bekymret for din hunds sundhed. Dyrlægen kan give yderligere vejledning og anbefalinger baseret på din hunds specifikke situation.

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk