Hunden med på ferie. Hvad skal jeg vide? - Tibetansk Spaniel - ferie med hund

Tibetansk Spaniel - Ferie med hund

Hunde pas til ferien

Husk et gyldigt hundepas hvis du skal over grænsen på ferie

Ferien


At rejse med ens firbenet ven, kan være en skøn oplevelse. Det bringer en særlig glæde at udforske verden sammen med sin trofaste følgesvend. Uanset om du planlægger at rejse inden for EU eller udenfor, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne for at sikre, at turen bliver så behageligt som muligt for både dig og din hund. Ferie med din hund kan være lige fra camping til hotelophold verden over. Om man køre i bil eller om man flyver til sin destination.


Hvis man køre til sin ferie, skal man huske at holde gode pauser under vejs. 


Vær opmærksom på regler


Inden du booker ferieopholdet, er det vigtigt at undersøge om sommerhuset, campingpladsen, hotellet eller ferieboligen tillader, at du tager hunden med. Besøg stedets hjemmeside eller kontakt dem, for at høre om deres regler for at medbringe hund.


vaccinationer og hundepas


Start med at aflægge dyrlægen et besøg. Dyrlægen er med til at tjekke hundens vaccinationer, og hvilke bestemmelser der findes, i det pågældende land, rejsen går til. Langt de fleste lande kræver, at hunden er vaccineret modrabiesmindst tre uger (21 dage) inden afrejse, så derfor skal dyrlægen besøges i god tid. Hvis turen går til et andet EU-land eller land med EU-vilkår, er det også et krav, at hunden har et EU-dyrepas, hvori hundens ID-mærkning og vaccinationer fremgår. Det er også dyrlægen, som udsteder passet. Nogle lande har krav om ormekur. 


Du kan læse mere om regler i andre lande på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Læs mere..

Hund med på camping

Campingferie


At tage sin hund med på campingferie tilføjer en ekstra dimension af glæde og eventyr. En Tibetansk spaniel egner sig til at være med på camping. Sammen oplever i naturen på første række sammen med hunden.


Rigtig mange campingpladser tillader hunde mod et ekstra gebyr. Det er ikke kun i Danmark hvor hundene er velkomne på campingpladserne. Også i udlandet i langt de fleste lande tillades hunde.


En god idé er måske ikke lige at få den plads, hvor alle skal forbi hele dagen.  


Prisen for at have sin hund på en campingplads er ganske lidt.

Rejser med fly 


En Tibetansk Spaniel er en lille race, og ville oftest kunne rejse i kabinen. Selvfølgelig hvis flyselskabet tillader at have hund i kabinen. Nogle flyselskaber tillader 6 kg mens andre tillader 8 kg. Her må man kigge på flyselskabets hjemmeside. Hunden skal have sin egen billet og checkes ind som håndbagage. Hundetasken må ikke være større, end at den kan placeres under sædet foran. Transportkassen mål må maks være 40 x 25 x 23 cm. og skal være IATA-godkendt


Ligeledes skal man være opmærksom på at nogle lufthavne ikke tillade hunde i selve lufthavnen. 

Hund med på ferie

Hunde og hotelophold


Der gælder særlige regler i forbindelse med kæledyr og hotelophold. Har du planer om at tage din hund med på et hotel, er det vigtigt, at du på forhånd undersøger hotellets retningslinjer i forhold til at medbringe kæledyr.


Herunder kan du læse mere om, hvorvidt det er tilladt at tage familiens firbenede medlem med på hotel, og du får viden om, hvor det kan være tilladt at medbringe kæledyret.


Når du har fundet det hotel med adgang for hunde, du ønsker at bo på, skal du oplyse, at du har hund med. Det er vigtigt for personalet at vide, at du medbringer hund. Derved kan I få det rette værelse, som ligger tæt på udgangen.

Du skal være opmærksom på, at der ofte vil opkræves ekstra gebyr, når du har din hund med på hotel. Dette handler om, at rengøringen efter jeres ophold er mere omfattende.

Tibetansk spaniel kennel. Avler og opdrætter af Tibetansk spaniel. Tibetansk spaniel tempelhund

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk