Forfrysninger, sne og kulde kan give dårlig mave..

Sne og kulde

Cim-Cill Especially For You "Fausia". Tibetansk Spaniel

Pas på jeres Tibetansk Spaniel i Kulden


Selv om vi ikke så ofte har meget kolde vintre, så er der alligevel ting man skal tage hensyn til. Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger


Hunden har jo fra naturens side en varm og lun pels, som de kan skutte sig under.. Men pelsen er altså ikke altid nok til at beskytte hunden.


Derfor skal man være opmærksom på, at hunden kan risikere at få forfrysninger, hvis man færdes ude med den i det vejr.


Forfrysninger


Forfrysninger ses oftest på poterne, halespidsen eller øreranden. Her er nogle symptomer på forfrysninger.


  • Misfarvning af ører, hale eller poter
  • Smerte og hævelse
  • Blister eller vabler
  • Afstødelse af huden
  • Hudsår
  • Koldbrand


Når man skal behandle forfrysninger, gælder det først og fremmest om at få hunden væk fra de kolde omgivelser. Derefter skal man langsomt begynde genopvarmningen af de ramte områder. Det er vigtigt, at man søger dyrlægehjælp, idet det også er dyrlægen, der kan stille diagnosen.


  • Genopvarmningen skal foregå langsomt.
  • Hunden må ikke anbringes i varmt vand.
  • Man kan anlægge forbindinger til at beskytte huden, mens den genopvarmes.
  • Hvis der er sår, skal de renses.
  • Hunden skal have smertestillende medicin, og ofte gives der også antibiotika for at forhindre, at sårene inficeres.


I meget alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at amputere det ramte område for at forhindre, at yderligere infektion og at koldbranden breder sig.


Når kulden rammer, kan du med fordel lufte hunden flere gange, men gå kortere ture. Det kan også være en god ide med en varm uld- eller fleecefrakke til hunden.


Sne kan give dårlig mave 


Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker. Hvis sneen begynder at falde, vil mange hunde nyde at komme ud og lege i de hvide driver - for de fleste hunde elsker at komme ud i nyfalden sne. Nogle hunden nøjes dog ikke med at lege i sneen, de kan også finde på at spise af den. At spise af sneen kan dog give problemer, og for nogle hunde kan mødet med sne ende i dårlig mave.


Hvorfor giver sneen dårlig mave?


Hvorfor hundene får dårlige mave af at spise sne, er ikke helt klart. Det kan muligvis skyldes at kuldepåvirkningen eller urenheder i sneen kan irritere maven eller tarmens slimhinde, og denne irritation kan ende i opkast og diarré. Maveproblemerne kan også skyldes at hunden får bakterier fra fugle og dyreafføring, der ligger skjult i sneen, med ned i maven.  Derudover kan vejsalt og sand, spredt ud for at sikre trafikken, også give maveproblemer.


Hvad skal du gøre hvis din hund spiser sne?


De symptomer hunden udvikler efter at have spist sne, er ofte en kombination af opkast og diarré på samme tid. Derudover kan den miste appetitten og få ondt i maven. En hund med ondt i maven, kan virke nedstemt og begynde at gå med krum ryg.


Er uheldet ud, og har din hund fået diarré, kan de i de fleste tilfælde komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være nødvendigt at give maven ro ved at faste dem i 12 til 24 timer, og derefter starte dem op på noget foder, der er skånsomt for maven. Det kan eksempelvis være kogt ris og kylling (uden skind og ben), som gives i små portioner. I takt med at maven stabilisereres, kan den gradvist trappes over på sit almindelige foder.


Hvalpe, syge og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge inden du faster din hund. Derudover kan hvalpe let begynde at mangle væske, hvis de får diarré, og derfor bør du være særlig opmærksom på hvalpens almentilstand. Virker den sløv eller træt, kan det være tegn på, at den ikke har nok væske i kroppen, og måske har brug for væskebehandling. Du bør også kontakte din dyrlæge, hvis diarréen står på i mere end et par dage, eller hvis den er meget voldsom, hvis hunden virker sløv, eller hvis den viser andre tegn på sygdom.

Hundene vinteren år 2017

Pas på jeres Tibber og vejsalt

Tibber og vejsalt

Tibber og vejsalt

Undgå at lufte din Tibbe hvor der er meget vejsalt

Pas på hundepoterne


Når vinteren rammer, bliver vejene ofte dækket af salt for at bekæmpe is og sne. Mens det hjælper med at gøre vores gangstier sikrere, kan det have uventede konsekvenser for vores firbenede venner. Hundepoter er særligt følsomme over for vejsalt, og det kan forårsage ubehag og endda skader.



Hvad sker der, når hunden går på vejsaltet?


Vejsalt kan irritere hundepoter og forårsage smerter, tørhed og revner. Det kan endda føre til forbrændinger, især hvis hunden har sår eller revner på poterne. Salten kan også forårsage kløe, hvilket kan resultere i, at hunden slikker eller bider i poterne og dermed forværre problemet.


Potevoks som en løsning


For at beskytte din hunds poter mod vejsaltets skadelige virkninger kan du overveje at anvende potevoks. Potevoks fungerer som en barriere mellem hundens poter og saltet, hvilket reducerer irritation og beskytter poterne mod ekstern påvirkning. Det er en effektiv løsning, især hvis det ikke er muligt at undgå saltede områder under gåture.


Lav din egen potevoks


Det skal du bruge:


  • 21-24 tomme læbepomade-rør eller 6 dåser
  • En gryde
  • 2 spsk. oliven-, solsikke- eller sød mandelolie
  • 1 spsk. sheasmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 4 tsk. bivoks


Fremgangsmåde:


  • Sæt en gryde over ved svag varme og smelt alle ingredienser, indtil alt er blandet godt sammen.
  • Hæld forsigtigt blandingen op i de tomme læbepomade-rør eller dåser
  • Lad det køle ned, indtil det virker fast som en almindelig balsam.
  • Påfør balsammen som en forebyggende behandling eller til at hjælpe med at blødgøre tørre trædepuder.


Balsammen kan holde sig i op til et år.


Forsigtighed er nøglen


Hvis det er muligt, bør man altid forsøge, at undgå områder med vejsalt under hundeluftningen. Vælg stier og veje, hvor salt ikke er blevet brugt, eller vask din hunds poter grundigt efter en tur på saltede områder for, at minimere risikoen for irritation.


At være opmærksom på vejsaltets virkninger på hundepoter er afgørende for, at sikre din hunds trivsel. Ved at tage forholdsregler og bruge potevoks kan du hjælpe med, at mindske ubehaget og beskytte dine firbenede venners poter mod vinterens barske påvirkninger.

Pas på din Tibbe i bilen når der er frostgrader

Efterlad aldrig din hund i en kold bil

Forhoildsregler for dyr i Bilen

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.


Når temperaturen falder til frysepunktet, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr, hvis de efterlades i en bil. Kulden kan nemlig gå hårdt ud over dyrene og få ubehagelige konsekvenser.


For når temperaturen dykker under frysepunktet, er hunde i fare for frostskader, hypotermi og andre sundhedsproblemer. Pels er ikke altid tilstrækkelig beskyttelse, og længden af tid, en hund kan overleve i kulden, varierer afhængigt af race, størrelse og sundhedstilstand.

Dyr med hypotermi eller frostskader

Hvis temperaturen ligger under frysepunktet, så vil bilen lynhurtigt blive kold, hvis motoren er slukket, og hunden har ikke mulighed for at bevæge sig og på den måde holde varmen.


Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et varmt hus, frem for at sidde i en iskold bil, der kan gøre hunden syg.


En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen rammer omkring 0 grader, falder temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt ned på 0 grader. Så temperaturen svarer til udendørs.

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk.