En Tibetansk Spaniel kan have gavn af Nosewrok

Nosework

Tibetansk Spaniel og Nosework

Hvad er Nosework?


Nose work er en sjov og givende aktivitet for hunde, der udnytter deres naturlige lugtesans. Den grundlæggende færdighed i Nose Work er at lære hunden at finde en duft. Dette skal hunden naturligvis lære, da der ikke umiddelbart er nogen værdi i de anvendte dufte for hunden. Der er forskellige måder både at indlære og forstærke indlæringen af en duft hos hunden. Så start med at hunden skal finde godbidder. 


Kan en Tibetansk Spaniel træne nose work?


Nose Work er for alle hunde og alle hundeførere, uanset om du ønsker at deltage i konkurrencer eller ej. Når først hunden har lært at finde f.eks. en af de dufte, der benyttes til nose work, er det kun fantasien, som sætter grænser for, hvor du kan lade din hund søge/arbejde. Hvorfor ikke lade hunden søge i garagen, i stuen, i udhuset, i haven, skoven, eller hvor I end kommer hen? Det er en fantastisk udfordring og stimulering i hverdagen og kan f.eks. også lægges ind som en aktivitet på en almindelig gåtur.


Opstart


For at gøre nose work spændende for din hund kan du starte med enkle øvelser derhjemme, som at gemme godbidder i forskellige rum. Gradvist kan du (hvis du vil) introducere specifikke dufte og bruge forskellige former for beholdere eller miljøer. Belønninger og ros er afgørende for at opmuntre hunden og styrke dens motivation. Men du kan godt fortsætte med at det er godbidder hunden skal finde.


Ved at deltage i nose work træning med din hund kan du skabe en stimulerende og sjov aktivitet, der ikke kun giver fysisk motion, men også mentale udfordringer, der er essentielle for hundens trivsel. 


Forskellige miljøer at træne i


  • Beholdersøg - kan være i mange forskellige typer beholdere, f.eks. papkasser, plasticbeholdere, kufferter, tasker osv.
  • Indendørssøg - kan f.eks. være i badeværelser, kontorer, opholdsrum, lagerrum, garager osv.
  • Udendørssøg - er på et afgrænset udendørsområde
  • Køretøjssøg - duften er fikseret på et køretøj som f.eks. en bil, trailer, traktor, lastbil osv. Hunden må ikke kravle under køretøjet eller sætte poterne på den


Ønsker man at gå til Nose work og lære hvordan man påbegynder, at hunden skal begynde at lede efter dufte, så findes der mange steder, hvor der netop tilbydes denne hundesport. Ellers kan man blot fortsætte søgen efter godbidder. 

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk