Hvorfor skal din hvalp skal hilse på alle hunde?

Skal din Tibbe hilse på alle hunde?

Skal din Tibetansk Spaniel hilse på alle hunde?

Behold snoren på når din hvalp skal hilse på andre hunde

Skal din Tibetansk Spaniel hilse på alle hunde?


At lade ens Tibetansk Spaniel hilse på andre firbenede venner under gåture kan være en berigende oplevelse, men det er afgørende at udvise forsigtighed. Selvom det kan virke som en uskyldig leg, kan mødet mellem hunde have uforudsigelige konsekvenser, især når det involverer små hvalpe. Desværre er det langt fra alle hundeejere, som forstår at aflæse hundens signaler. 


Det er afgørende at forstå, at skader ikke altid er fysiske. Mentale ar efter en dårlig oplevelse kan manifestere sig senere i hvalpens liv og påvirke dens evne til at opbygge sunde relationer med andre hunde.

Små hvalpe


Små hvalpe, uovervåget i deres entusiasme, kender ikke altid hundes sociale grænser. Den blinde begejstring kan resultere i møder, der ikke altid falder i god jord, især når det kommer til voksne hunde, der ikke altid har tålmodighed med hoppende hvalpe.


At have det første møde under fuld opsyn giver ejeren mulighed for at vurdere dynamikken mellem hundene og intervenere, hvis der opstår problemer. Dette skaber ikke kun en tryg oplevelse for hvalpen, men det reducerer også risikoen for negative konsekvenser og fremmer sunde og positive interaktioner.

Skal din Tibetansk Spaniel hilse på alle hunde?
Skal din Tibetansk Spaniel hilse på alle hunde?

Behold snoren på


Når man introducerer sin hvalp til andre hunde, er det vigtigt at udvise forsigtighed. Slip ikke din Tibetansk Spaniel fri ved første møde, og undgå situationer, hvor den kan blive overvældet. Hold øje med interaktionen mellem hundene og træd ind, hvis det bliver nødvendigt.


Det hele skal foregå i hvalpens tempo.


Det vigtigt at have indsigt i hvalpens og hundens udviklingsstadier, indtil den aldersmæssigt kan betegnes som voksen.

Vær særlig opmærksom på løse hunde


Langt de fleste kender nok dette scenarie: 

Du er ude at gå tur med din Tibetansk Spaniel, og pludselig kommer der en fremmed hund løbende hen mod jer. Et stykke væk står ejeren til den fremmede hund og råber: ”Bare rolig, min hund gør ikke noget!” I bund og ved ingen hundeejer, hvordan ens hund reagere på andre hunde.


Skal hunde hilse på alle hunde de møder?


Det er en udbredt misforståelse at alle hunde skal kunne omgås hinanden. Ikke alle hunde, der fra hvalpetiden er blevet socialiseret, altså kommet ud blandt andre hunde. Nogle har måske haft dårlige oplevelser, der sidder i kroppen og kan gøre mødet med en fremmed hund til en prøvelse. 


Respekter andre


Respekter at du ikke kender historien bag en hund, du møder på gaden. Hvis en ejer har sin hund i snor og ikke gør antræk til at slippe den løs eller lade den hilse på fremmede hunde, er det oftest af en årsag. At møde en hund hvor ejeren siger, den ikke skal hilse, skal altid respekteres og ønsket efterkommes.


Er du hundeejer? Det er ok..


  • Hvis din hund ikke elsker alle andre hunde! Bare du som ejer tager dine forholdsregler.
  • At tage din hund i snor, hvis du fornemmer optræk til uro. Hundene “finder ikke altid selv ud af det”.
  • Hvis din hund er ’racist’. Hunde er’ racister’ og kender tydeligt forskel på egen race og andre racer.

  • At gå over på den anden side af gaden, hvis din hund ser en hund, den ikke kan lide. Det er stærkt at undgå konflikten – fremfor at tage konfrontationen.

  • At gå i mellem hundene, hvis de begynder at lege for vildt med hinanden. De skal ikke “bare selv lære, hvornår nok er nok”

  • At gå korte ture med din hund. Hunde skal ikke bare “køres trætte” fysisk.

  • At respektere din hunds knurren og få den væk fra det, der gør den utryg. Det betyder ikke bare, din hund er aggressiv, men at den har et hundesprog, du læser fint.

  • ikke at skælde din hund højlydt ud, hvis den gør noget, du ikke vil have. Så længe du husker at rose den, så snart den gør det rigtige!


Alt dette tager udgangspunkt i hundens sprog. Lær din hunds sprog at kende. Lær at læse din hund og forstå dens signaler.

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk