Hvad gør jeg hvis min hund får et Cherry eye -Kirsebærøje?

Cherry eye - Kirsebærøje

Cherry eye hos en Tibetansk Spaniel - Kirsebærøje hos en Tibetansk Spaniel

Her ses et Cherry eye - Kirsebærøje på en Tibetansk Spaniel.

Findes Cherry eye også kaldet kirsebærøje på en Tibetansk Spaniel? Svaret er ja det gør det. Cherry eye findes på alle hunderacer og gadekryds. Ja for den sags skyld inden for alle typer af  hunde. Heldigvis kan der gå langt mellem vi ser et tilfælde hos Tibetansk Spaniel. Vi har igennem vores mange års opdræt kun haft et par stykker. I begge tilfælde har hundene fået noget i øjet, som så har udløst et Cherry eye. Vi tager emnet op her på vores side, da man ofte selv kan massere sådan et cherry eye væk. 


Cherry eye er betegnelsen for fremfald af tårekirtlen, som ligger bag på blinkhinden. Blinkhinden kaldes også det 3. øjenlåg. Afhængig af graden af slaphed i bindevævet kommer tårekirtlen til syne, som en hævelse under kanten af det 3. øjenlåg. Kirtlen bliver ved fremfaldet rød og hævet. I enkelte tilfælde kan kirtlen midlertidigt falde på plads igen.

Det er vigtigt at man får denne kirtlen tilbage på plads hurtigt. Jo længere tid kirtlen er synlig, jo større er sandsynlighed er der for en betændelsestilstand. 


I nogle tilfælde vil sådan et Cherry eye opstå via en betændelsestilstand. Vil man ikke selv kunne få kirtlen på plads igen, bør man opsøge dyrlægen. 

I denne video vises der hvordan man massere et Cherry eye på plads. 

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk.