Lær din hund at være alene hjemme

Den første tid i hjemmet - Alene hjemme træning

Alene hjemme træning

Alene hjemme træning


En Tibetansk Spaniel er en selvstændig race, og vi oplever ikke, at de har problemer med at være alene hjemme. Dog er det utrolig vigtigt, at man påbegynder alene hjemme træningen på den rette måde. Hunden er et flokdyr, og det er derfor unaturligt for den at blive ladt alene. Første del af træningen består i at lære hvalpen at slappe af og hvile i det tidsrum, hvor du fremadrettet ønsker, at den skal være alene hjemme. Giv den fred og ro til at hvile, og forstyr den ikke. Du kan allerede vænne din hvalp til det inaktive tidsrum fra den dag, du henter den.


Træningen begynder allerede idet hvalpen er kommet til sit nye hjem. F.eks. luk døren når du går på toilet, så hvalpen lærer at du kommer igen. Gå ud med affaldet eller henter posten. Når hvalpen efter nogle dage er faldet godt til i de nye omgivelser, øges alene hjemme træningen.


Begynd næste step af træningen, når hvalpen er træt og har været ude og besørge. Det er vigtigt, at du placerer hvalpen, med dens kurv og legetøj, et sted den er tryg ved og vant til at være. Afled dens opmærksomhed med en tyggepind og forsvind ud af syne nogle få minutter. Lad gerne radioen spille og lidt lys brænde, som om du stadig er der.


Tag ikke afsked med hunden, men gå blot væk. Ideelt skal du returnere, før hunden bliver urolig. Hvis hvalpen piber, venter du med at gå retur, til hunden har været i ro i ca. 2 min. Ignorer hvalpen, når du genser den (det er svært, men det er med til ikke at dramatisere oplevelsen for hunden). Gentag alene-hjemme træningen i få minutter flere gange dagligt. Udvid gradvist tidsrummet hunden er alene, men gå ikke for hurtigt frem. Kommer man alligevel til at skride for hurtigt frem, så kan man risikere at skulle starte forfra.


Kommer du hjem og opdager, at hvalpen har bidt noget i stykker, må du ikke skælde den ud. Den ødelægger ikke noget for at hævne sig på dig over at være blevet forladt. Det er et udtryk for kedsomhed og usikkerhed. Den kan ikke huske hvad den har lavet, og forstår ikke, at den bliver straffet for noget den har gjort tidligere. Den bliver forvirret over din reaktion, og vil blot blive endnu mere ked af at være alene hjemme.


Det kræver en vis indsats og tålmodighed at træne alene hjemme træning med sin hvalp. Men det belønner sig, og er en god investering for både dig og hunden. Giv din hund en god start på sit hundeliv med vellykket alene hjemme træning.

Cim-Cill Me And My & Cim-Cill More Of Me
Cim-Cill Next In Line

Tibetansk spaniel alene hjemme. Alene hjemme træning hos en Tibetansk spaniel. Hvordan lære du en Tibetansk spaniel at være alene hjemme. Tibetansk spaniel og alene hjemme problemer. Her får du gode råd om hvordan du lære din Tibetansk spaniel at være alene hjemme. 

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk.