Skal man have en lovpligtig-hundeforsikring?

 Lovpligtig-hundeforsikring

Tibetansk spaniel - Ansvarsforsikring -  Sygforsikring

Læs her hvilken forsikring du bør og skal have.

Ansvarsforsikring


En hundeejer har pligt til at tegne en ansvarsforsikring på sin hund. Hvilket gælder fra den dag du får hvalpen hjem. Det står i Hundeloven og det er derfor en af de vigtigste ting at sørge for, når du anskaffer dig en lille ny hvalp.


Hundeansvarsforsikringen dækker de skader, som hunden forvolder på/hos andre. Forsikringen dækker dog ikke skader, som hunden forvolder på ejeren eller ejerens ting.


Vær som ejer yderligere opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker skader på/hos den person, der passer hunden for ejeren.


Hvis du deltager i træning og andre aktiviteter med din hund, er der nogle forsikringsselskaber, som kræver, at du har en udvidet hundeansvarsforsikring - kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvad de har af bestemmelser.


Ved træning i DKK er du forpligtiget til selv at undersøge, om din forsikring dækker eventuelle skader- så hold dig opdateret hos dit forsikringsselskab, så du ved hvor du står, hvis skaden sker.


Sygeforsikring


Det er ikke lovpligtigt at oprette en sygeforsikring på sin hund, men én ting er sikkert: det er en god idé for dig og din pengepung. Selv om en Tibetansk Spaniel er en sund race, så kan man aldrig være sikker på der ikke sker uheld.


En sygeforsikring er god at have i baghånden, hvis hunden bliver akut syg eller kommer til skade. Dyrelægeregningen kan hurtigt løbe op, især hvis hunden har været ude for en større ulykke. Der findes flere forskellige forsikringskombinationer, og det kan altid være en idé at ringe til forsikringsselskabet og forhøre sig om sine muligheder.


Undersøg markedet for de bedste tilbud. vær dog opmærksom på hvad der står med småt og hvad de forskellige dækker. Kilde: Dansk Kennel Klub

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk