Hvad er Giardia hos hunde for noget?

Giardia hos hunde

Giardia hos hunde

Her vil vi beskrive hvad Giardia hos hunde er


Hvad er Giardia?

Giardia er en mikroskopisk parasit, der kan inficere hunde og forårsage gastrointestinal ubehag. Parasitten tilhører gruppen af protozoer. Den er kendt for at forårsage en sygdom kaldet giardiasis, som påvirker fordøjelsessystemet hos hunde.


Hvor findes Giardia?

Giardia parasitten er udbredt og findes i vandkilder som søer, floder og vandløb. Den kan også eksistere i jord og på overflader, der er kontamineret med afføring fra inficerede dyr. Heriblandt i fugles afføring.


Hvordan smittes hunde med Giardia?

Hunde kan blive smittet med Giardia ved at indtage inficeret vand, vandpytter, foder eller ved at komme i kontakt med forurenede overflader. Direkte kontakt med afføring fra en inficeret hund kan også overføre parasitten. 


Symptomer på Giardiasis hos Hunde:


  • Diarré, som kan være akut eller kronisk
  • Opkastning
  • Vægttab
  • Dårlig appetit
  • Mavesmerter
  • Dehydrering


Diagnose og behandling:

For at diagnosticere giardiasis udfører dyrlæger ofte afføringsprøver og bruger mikroskopi til at påvise Giardia-cyster. Behandlingen indebærer normalt brug af medicin som metronidazol eller fenbendazol, og det er vigtigt at opretholde god hygiejne for at forhindre yderligere spredning af parasitten.


Hvad er fremtiden for en hund med Giardia:

De fleste hunde med giardiasis kan komme sig med passende behandling. Dog kan ubehandlet giardiasis forårsage alvorlig dehydrering og underernæring, hvilket kan have en negativ indvirkning på hundens generelle sundhed. Med rettidig behandling er prognosen for hunde med giardiasis generelt positiv. Det er vigtigt at opretholde god hygiejne og undgå kontakt med inficerede kilder for at forhindre gentagne infektioner.

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk