Bruger du flex-line på din Tibbe, så læs videre her..

Flex-line og Tibetansk Spaniel

Flex-line

Kender du til faren og loven omkring flex-line og lineføring?


Faren ved brug af Flex-Line


Brugen af flex-line har vundet popularitet som et alternativ til den traditionelle snor, men det medfører en række farer, du som Tibetansk Spaniel ejer bør være opmærksomme på. En af de primære bekymringer er den manglende kontrol, som ejeren har over hunden, når den bruger en flex-line.


Flex-linen tillader hunden at bevæge sig længere frem, og ejeren kan opleve udfordringer med at trække linen tilbage i en nødsituation. Dette tidsaspekt kan resultere i farlige situationer, hvor hunden pludselig kan springe ud foran trafik, cyklister eller andre potentielle farer.


Desuden fører brugen af flex-line til, at hunden går skævt. Linen, der hviler hen over ryggen på hunden, kan irritere halen og forårsage, at hunden bevæger sig i en skrå retning, hvilket kan resultere i skæve slid på kroppen over tid.

Talrige skader er blevet rapporteret i forbindelse med brugen af flex-line. Dette inkluderer situationer, hvor to hunde bliver forviklet i hinandens liner, hvilket kan resultere i skader på begge dyr. Desuden er der tilfælde, hvor cyklister er kommet mellem ejeren og hunden, og uheldigvis er blevet kastet af deres cykler på grund af flex-linens struktur.


En kendt risiko ved flex-line er muligheden for at forårsage brandsår på mennesker. Hvis linen uheldigvis kommer i kontakt med huden, kan det resultere i smertefulde forbrændinger.


For at minimere risikoen anbefaler vi hos Kennel Cim-Cill kraftigt, at flex-line kun anvendes på øde steder, hvor der er minimal risiko for trafik og andre farer. Generelt opfordrer vi hundeejere til at træne deres hunde til at gå i kort snor, hvilket ikke kun sikrer ejerens kontrol, men også bidrager til en sikrere og mere behagelig gåtur for både ejer og hund.

Tibetansk spaniel og flex-line

Hvad siger loven egentlig?


  • I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem.

  • Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren.


Hundelovens paragraf 3.


  §3.I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. En hund anses ikke for at være under ledsagelse, fordi den er under tilsyn fra besidderens bolig eller forretningslokale. Føres en hund i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. Hvis hunde færdes løse på de i 1. pkt. nævnte steder uden at være i følge med en person, der har fuldt herredømme over dem, lader politiet dem optage og underretter besidderen eller en til vedkommendes husstand hørende voksen person.

Tibetansk Spaniel kennel - Tibetansk Spaniel opdrætter - Tibetansk Spaniel avler - Tibetansk Tempelhund - Kennel cim-cill

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes - www.kennel-cim-cill.dk - Hammel - Kontakt: Mobil: 22323185 - Mail: kontakt@kennel-cim-cill.dk